Het was een mooi voorjaar en we waren pas verhuisd. In de tuin wilden we graag een loungebank en we waren al een tijdje aan het zoeken naar een bank die we leuk vonden.

De zoektocht ging niet zo voorspoedig als we gehoopt hadden. Ik zag mezelf al zitten in de avondzon met een biertje op onze loungebank, maar helaas. Alles was te groot, te lomp, meer van hetzelfde of gewoon schreeuwend duur.

Op een avond kwam mijn schoonvader langs en hij had een idee. Hij vroeg naar wat voor bank we opzoek waren en wat de afmetingen moesten zijn. Een paar weken later kwam hij langs met een prachtige loungebank. Precies hoe we hem omschreven hadden en uniek in zijn soort.

Hoewel de bank er prachtig uitzag, zat hij nog niet echt helemaal lekker. We hadden kussens nodig. De standaard maten pasten uiteraard niet, dus ik zocht naar kussens op maat. Bij een bedrijf in de buurt vond ik wat ik zocht, kussens die je kan bestellen in iedere gewenste maat of kleur.

Het was een heerlijke zomer in onze tuin op de loungebank met een biertje in de avondzon en dat zette me aan het denken. Het was gewoon echt een mooie bank, precies zo groot, zo mooi en zo strak als ik wilde. Ik was best trots op mijn creatie.

De volgende dag heb ik een webshop in elkaar gezet waar je onze bank kon bestellen. Er was best wat vraag naar en mensen wilden er natuurlijk ook kussens bij. Dus ik maakte een aparte knop op de site met kussens bestellen.

De kussens liepen storm. Mensen wilden niet alleen kussens voor hun loungebank, maar ook voor hun zelf getimmerde stoel, hun boot, caravan, noem maar op. Elke gewenste maat, kleur of stof kon geleverd worden. De bestellingen stroomden binnen en ons huis stond helemaal vol met kussens. Als mijn vriendin thuis kwam, kon ze de deur niet open krijgen omdat alles vol stond met kussens.

Nu hebben we een mooie showroom van nofruit en kan iedereen zijn eigen creatie bij ons bestellen. Je hoeft geen genoegen te nemen met een standaard product en je hoeft ook niet de hoofdprijs te betalen voor iets bijzonders, je kunt met je eigen creativiteit precies datgene krijgen wat je zoekt. Een product waar je trots op kunt zijn.

Lennaert Visser