Het was een mooi voorjaar. We waren net verhuisd. Meubels op z’n plek, dozen uitgepakt, dat idee. Hoogste tijd voor die loungebank in de tuin, waar we al tijden van droomden. Gewoon even op pad en zo’n bank scoren dus. Hoe moeilijk kan het zijn.  

Nou, je voelt hem al aankomen. Onze zoektocht verliep allesbehalve voorspoedig. Ik zag mezelf al helemaal zitten op onze nieuwe loungebank. In de avondzon, biertje in de hand, je snapt het. Helaas bleek alles wat we tegenkwamen te groot, te lomp, meer van hetzelfde of gewoon schreeuwend duur. 

Op de zoveelste baalavond kwam mijn schoonvader spontaan langs met een geniaal idee (achteraf denk ik dat hij ons geklaag beu was, maar dat terzijde). Wat onze wensen en eisen waren, wilde hij weten. En ja hoor, een paar weken later stond hij op de stoep met een prachtige loungebank. Precies hoe we hem omschreven hadden en uniek in zijn soort. 

Ja, de bank was super. Maar dat hij ook lekker zat? Nee, dat konden we niet zeggen. Passende kussens scoren werd onze nieuwe missie. En omdat de standaard maten uiteraard niet pasten, zocht ik naar kussens op maat. Bij een bedrijf in de buurt slaagde ik eindelijk. Kussen die je kunt bestellen in iedere gewenste maat of kleur? Het bleek een zeldzaamheid. 

Het werd een mooie zomer. Daar zat ik dan. In onze tuin, op de loungebank, met een biertje in de avondzon. Perfect. En mijn succes zette me aan het denken. Het was serieus een mooie bank geworden. Precies zo groot, mooi en strak als ik wilde. Ik was trots op mijn creatie. Zo trots, dat ik de volgende dag een webshop in elkaar knutselde waar je onze bank kon bestellen. Mijn vermoeden bleek juist: er was aardig wat vraag naar. En aangezien de kopers er ook kussens bij wilden, verscheen er al snel een knop ‘kussens bestellen’ op de site.  

Die kussens liepen storm. Mensen wilden niet alleen kussens voor hun loungebank. Ook hun boot, caravan of zelf getimmerde stoel kon wel een upgrade gebruiken. 96,7 cm breed? Paars met rode stippen? Alles kon. De bestellingen stroomden binnen en in no time was ons huis tot de nok toe gevuld met kussens. Bij thuiskomst van haar werk constateerde mijn vriendin dat de deur niet meer open ging. En de babybox? Die was gevuld met kussens in plaats van baby. 

Inmiddels hebben we de boel verhuisd naar onze showroom in Vught, waar iedereen kan proefzitten en zijn of haar eigen droomcreatie kan bestellen. De tijd van genoegen nemen met een standaard zitkussen of de hoofdprijs betalen voor iets bijzonders, is definitief voorbij. Samen zetten we jouw creativiteit om in precies dat wat je zoekt: een product om trots op te zijn. 

Wat zullen dat vele mooie zomers worden :-)

Lennaert Visser